Minusta

In a nutshell

Olen Panda Eriksson, turkulainen muunsukupuolinen, intersektionaalinen feministi ja suomenruotsalainen. Synnyin maaliskuussa 1991 Kemiönsaarella. Äitini on kätilö ja isäni yksityisyrittäjä. Ensimmäiset 15 vuotta asuin Taalintehtaalla vanhempieni ja isoveljeni kanssa. Kuulemma olen lapsena ollut varsin vilkas ja aktiivinen tyyppi, ja rakkaus eläimiin, mereen ja ympäröivään luontoon syntyi varhaisessa vaiheessa, kun tutkin saarta, jolla vartuin.

14479740_10205819482161126_6916208818206043905_n
Kuvassa SET-tutkimusryhmäni (Åbo Akademi/Turun yliopisto/Tampereen yliopisto)

Ammatiltani olen kulttuurituottaja (AMK) ja tuleva filosofian maisteri (sukupuolentutkimus, Åbo Akademi). Tällä hetkellä suoritan siis graduani varten joitain kursseja, toimin Living with hiv in Finland -projektissa tutkijana, Turun kaupungilla (/Ekvalitan kautta) saavutettavuuskonsulttina, ja teen hommia freelance-kirjoittajana, -konsulttina ja -tuottajana. Olen ensimmäisen suomalaisen tasa-arvokonsulttikoulutuksen, TASOVAn, ensimmäisen vuosiluokan opiskelija. Yhdenvertaisuus- ja tasa-arvoala on minulle paitsi työ, niin myös osittain harrastuksieni pohja.

Harrastuksiini kuuluu kulttuuri kaikissa sen muodoissa: käyn teatterissa ja konserteissa, luen paljon kirjoja ja laulan kahdessa kuorossa. Teen myös politiikkaa (F!, Kuuluu kaikille -translakikampanja, Turun kaupungin vammaisneuvosto) ja olen yhdistysaktiivi (Trasek). Asun kissojeni, Lunan ja Tähti-Igorin kanssa. Olen ollut vegaani vuodesta 2012. Suhtaudun intohimoisesti hyvään vegaaniruokaan, kahviin ja Assam-teehen! Myös matkustelu on kovin mukavaa, mutta Turku on minulle absoluuttinen ja ultimaattinen koti!

Kuvassa Panda Eriksson puhuu mikrofoniin lavalla. Hänellä on päällään tummanpunaiset housut ja valkoinen paita, missä seilori-printti
Koordinaattorin puheenvuoro Turku Prideissä 2016.