In a nutshell

Olen Panda Eriksson, turkulainen muunsukupuolinen, intersektionaalinen feministi,  suomenruotsalainen, saavutettavuuden ja moninaisuuden moniammattilainen. Synnyin maaliskuussa 1991 Kemiönsaarella. Äitini on (eläköitynyt) kätilö ja isäni (eläköitynyt) yksityisyrittäjä. Ensimmäiset 15 vuotta asuin Taalintehtaalla vanhempieni ja isoveljeni kanssa. Kuulemma olen lapsena ollut varsin vilkas ja aktiivinen tyyppi, ja rakkaus eläimiin, mereen ja ympäröivään luontoon syntyi varhaisessa vaiheessa, kun tutkin saarta, jolla vartuin.

Kuva: Tinksu Haapalainen/Sapfograf

Viralliselta ammatiltani olen kulttuurituottaja (AMK) ja 5-vaille-valmis filosofian maisteri (sukupuolentutkimus, Åbo Akademi). Vaihdoin syksyllä 2019 alaa, kun rupesin opiskelemaan sairaanhoitajaksi ja tällä hetkellä olen sillä linjalla: paraikaa teen harjoittelujaksoja mm. TYKS:ssä. Keväällä 2021 aloitin seksuaalineuvojaopinnot, jotka kulkevat mukana sh-opintojen rinnalla. Teen myös töitä freelance-saavutettavuuskonsulttina, -kirjoittajana, -kouluttajana, -luennoitsijana sekä -tuottajana. Olen ensimmäisen suomalaisen tasa-arvokonsulttikoulutuksen, TASOVAn, ensimmäisen vuosiluokan alumni ja minulla on saavutettavuuskartoittajan pätevyys (Invalidiliitto).

Yhdenvertaisuus- ja tasa-arvoala on minulle paitsi työ, niin myös osittain harrastuksieni pohja. Olen Trans ry:n perustajajäsen ja puheenjohtaja. Minulla on vuosien kokemus transaktivismista.

Harrastuksiini kuuluu kulttuuri kaikissa sen muodoissa: käyn teatterissa ja konserteissa, luen paljon kirjoja ja laulan kahdessa kuorossa. Teen myös politiikkaa (ajankohtaisesti sitoutumaton kandidaatti Vihreällä listalla Turun kuntavaaleissa 2021 – puoluekirjani on edelleen Feministisellä puoluella). Asun kissojeni, Lunan ja Tähti-Igorin kanssa. Olen ollut vegaani vuodesta 2012. Suhtaudun intohimoisesti hyvään vegaaniruokaan, kahviin ja Assam-teehen! Myös matkustelu on kovin mukavaa, mutta Turku on minulle absoluuttinen ja ultimaattinen koti!

Kuva: Tinksu Haapalainen/Sapfograf