TIEDOTE: Panda Eriksson ehdolla Tehyn valtuustovaaleissa 2021

Tehyn opiskelijayhdistyksen varapuheenjohtaja Panda Eriksson on ehdolla Tehyn valtuustoon 2021. Nämä ovat ensimmäiset liiton valtuustovaalit, joissa myös opiskelijajäsen voi asettua ehdolle. Eriksson ponnistaa valtuustoa kohti Yhdessä Eteenpäin -ryhmästä. 

Eriksson on sairaanhoitaja- ja seksuaalineuvojaopiskelija, jolla on pitkä tausta tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustyössä sekä aktivismissa. Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen näki nimenomaan vahvassa aktivistitaustassa ja -kokemuksessa jotain arvokasta. “Olen seurannut Pandaa somen kautta ja tiedän, että kun hän lähtee johonkin, niin hän panostaa siihen täysillä. Moninaisuus ja sen päälle ymmärtäminen on Tehylle ja tehyläisille aloille rikkaus. Siksi päädyin kysymään Pandaa mukaan”, Rytkönen toteaa. 

Akateemisen taustan omaavalle Erikssonille tehyläisyys oli itsestäänselvä asia, kun päätös alanvaihdosta oli tehty. Hän kuvailee arvostavansa Tehyssä pitkiä perinteitä, vankkaa osaamista ja vahvaa joukkovoimaa. Toisaalta hänen vaaliteemoihin ja arkeen kuuluu ajatus siitä, että kehitys ja oppiminen ovat elintärkeitä aspekteja. “Maailma muuttuu ja olen ylpeä siitä, että voin olla mukana muuttamassa sitä. Me olemme ihmisinä ja työntekijöinä niin valtavan moninaisia ja jokainen tuo omaan ammattiminäänsä mukanaan omia taustatekijöitä. Liiton tulee mielestäni kokonaisuudessaan heijastaa tätä”, hän kuvailee. Eriksson on itse transsukupuolinen ja on opettanut niin sairaanhoitopiireissä kuin korkeakouluissa ammattilaisia kohtaamaan esimerkiksi seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvia potilaita ja työkavereita  sensitiivisesti.

Erikssonille eräs tärkeä asia Tehyn toiminnassa on puoluepoliittinen sitoutumattomuus. Hän kuvailee itseään ensisijaisesti aktivistina ja intersektionaalisena feministinä, jolla hän tarkoittaa kannattavansa ihan jokaisen tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta, kuitenkin huomioiden ihmisten erilaiset tarpeet ja taustat. “Kuvittelin, että olisin kohta 30-vuotiaana aikuisopiskelijana jännittävä näky kentällä, mutta sote-alalta löytyy paljon alanvaihtajia. Ikäspektri on laaja ja tämä on hieno asia. Ay-liikkeen toiminta ei ole minulle yhtä tuttu asia, kuin esimerkiksi potilas- ja edunvalvontatyö. Mietin pitkään asiaa, mutta Millariikka onnistui kosiskelemaan mukaan ja hän on ollut erinomainen tuki”, Eriksson toteaa. Hän kuvaileekin vähän vitsikkäästi itseään Rytkösen “oppipoikana”. 

Tehyn valtuustovaaleissa valitaan valtuustoon 83 jäsentä. Valtuusto toimii Tehyn ylimpänä päättävänä elimenä ja se mm. valitsee liitolle puheenjohtajiston ja hallituksen sekä päättää liiton tavoitteista, toiminnasta ja taloudesta. Myös työtaistelusta päättäminen ja työ-/virkaehtosopimusten hyväksyminen ovat valtuuston tehtäviä. Kaikki tehyläiset ovat äänioikeutettuja vaaleissa, jotka käydään 29.3.-21.4.2021 netissä. Vaalitulokset julkaistaan 26.4.2021. 

Lisätietoja: 

Panda Eriksson, panda.eriksson(a)tehy.net
tehy.fi/fi/valtuustovaalit

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s