Kollegium talks -keskustelu 19.11.2018

Tervetuloa keskustelemaan! 45017755_2346126722124802_4566000928041205760_o.jpg

Kansalaisuus ja vaikuttaminen
Puhujat: Rainbow Rights -projektinjohtaja Michaela Moua (ei kuvassa), Trasekin puheenjohtaja Panda Eriksson, mediakulttuurin professori Mikko Lehtonen (TaY)
PJ: Hanna Ylöstalo (Tutkijakollegium)
Tiedekulman Stagella (Yliopistokatu 4, HKI) ma 19.11. klo 17

Demokratiassa mahdollisuus vaikuttaa on rakennettu sisään kansalaisuuden määritelmään. Kansalaisia kutsutaan vaikuttamaan eri tavoin: äänestämällä, asettumalla ehdokkaaksi vaaleissa, osallistumalla kansalaisjärjestöjen toimintaan, kulutusvalinnoilla ja internet-äänestyksillä. Vaikuttamista käsittelevässä keskustelussa pohditaan vaikuttamisen tapoja ja mahdollisuuksia tämän päivän Suomessa. Lisääkö kuluttaminen vaikutusvaltaa vai saako se vain aikaan tunteen vaikuttamisesta? Mitä pitäisi ajatella yritysten roolista yhteiskuntavaikuttajina? Onko kansalaistottelemattomuus joskus ainoa keino vaikuttaa? Miten tiedon ja asiantuntijuuden avulla voi vaikuttaa, jos vaikuttaminen on kamppailua tunteista?

KOLLEGIUM TALKS on Helsingin yliopiston tutkijakollegiumin ja Tiedekulman yleisölle avoin keskustelusarja, joka avaa tuoreita näkökulmia ajankohtaisiin yhteiskunnallisiin kysymyksiin ja uuteen ihmistieteelliseen tutkimukseen. Syksyllä 2018, Suomen eduskuntavaalien alla pureudumme siihen, mitä sanalla kansalaisuus oikeastaan tarkoitetaan. Millaisia oikeuksia ja velvollisuuksia kansalaisuuteen liitetään, ja miten ne ovat muuttuneet historian saatossa? Onko kansalaisuuden käsite määriteltävä uudelleen nykymaailmassa, jossa kansallisvaltio ei enää toimi itsestään selvästi kansalaisuuden perustana?

Keskustelijoina on tutkijoita, ajattelijoita ja toimijoita yhteiskunnan eri alueilta, ja puhetta siivittää Tutkijakollegiumin tutkija. Tilaisuudet järjestetään Tiedekulman Stagella (Yliopistonkatu 4), ja ne ovat katsottavissa myös verkossa Tiedekulman sivuilla. Ne ovat maksuttomia ja avoimia kaikille.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s