Pink lemonade and feminist politics!

Tänään oli ensimmäinen ”kenttäpäiväni”! Pink lemonade and feminist politics oli todella positiivinen kokemus. Kaksi tuntia auringossa itsetehdyn pinkin limun, keksien, pinssien, kondomien ja flaikkujen kanssa menivät vauhdilla. Kohtaamiset olivat lisäksi todella kannustavia: Feministinen puolue tuntui olevan tuttu juttu, minun nimeni ja naamani tuntuivat olevan jo tiedossa ja kuulin juttua, että Turun yliopiston valtio-opin luennoilla olin käynyt jo monen huulilla – mahdollisesti sen myötä, että Ylen vaalikone listaa minut edelleen Turun katsotuimpana ehdokkaana, jopa äänikuningatar Li Anderssonin yläpuolella. Todella jännää.

C69NqUFWYAEZIpn.jpg-large
Pieni limukojuni ja minä. Varpu Alasuutari kuvasi!

Oli myös todella…, no, mielenkiintoisia kohtaamisia! Eräskin ihminen vaikutti aluksi hyvin epäileväiseltä, joten päätin käyttää vähän enemmän aikaa siihen, että oikeasti kuuntelisin hänen huoliaan. Kävi ilmi, että häntä huoletti todella ison linjan asiat: väestön kasvu, maapallon kantokyky – ilmeisesti ”liiallinen lisääntyminen”? Halusin kertoa hänelle, että ymmärrän hänen huolensa, mutta että mielestäni seksuaali-/lisääntymis-/perheenperustamisoikeudet ovat ihmisoikeuksia ja että olisi epäeettistä edes miettiä niiden rajoittamista. Aikomukseni oli kuitenkin sanoa se tavalla, joka ei olisi hänestä niin…tyrmäävä? Aloitin siis kertomalla, että olen itse vapaaehtoisesti lapseton ja että on ihan totta, että lapsen hankkimatta jättäminen on suurin yksittäinen ekoteko, jonka ihminen voi tehdä. Tämän jälkeen kaveri totesi, että hiton fiksusti sanottu, saat ääneni, ja lähti sairaan nopeine laseineen! Itse jäin tuijottamaan hämmentyneenä tyyliin mitä juuri tapahtui? enkä siis todellakaan ehtinyt kertoa mitä mieltä olin periaatetasolla. Toivottavasti hän ei pety liian pahasti, vaikka hän päätyisi lukemaan tekstejäni aiheesta.

Jos sinulle kelpaisi limu, niin seuraava mahdollisuus nähdä minut on Åbo Akademin vaalitorilla huomenna to 16.3. klo 11:00. Limutonkka on tosiaan mukana, kuten myös pinssiläjä – tervetuloa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s